Pridať recept

Rumový koláč

12
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
zmäknuté maslo
170 g
práškový cukor
5 ks
vajce
1 PL
rum
120 g
hladká múka
1/2 KL
kypriaci prášok do pečiva
2 balíčky
vanilkový puding
100 g
mleté mandle
1 balíček
mliečna čokoládová poleva

postup

1.
V mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a rumom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, pudingovým práškom a mletými mandľami. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
 
2.
Plech vymastíme maslom, vysypeme múkou a z cesta rozotrieme slabšiu vrstvu. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a plát pečieme cca 5 minút.
3.
Na upečený plát pridáme opäť tenkú vrstvu cesta a opäť ju pečieme 5 minút. Takto pokračujeme aj so zvyšným cestom.
4.
Upečený koláč necháme vychladnúť, polejeme ho čokoládovou polevou a uložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať