Čokoládový koláč s hruškami
5
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
100
g
maslo
3
ks
vajce
150
g
práškový cukor
2
PL
kakao
60
g
kvalitná horká čokoláda
260
g
polohrubá múka
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
125
ml
smotana na šľahanie
5
ks
hruška
1/2
ks
citrón
postup
1.
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na väčšie kusy. Vložíme ich do vody s citrónovou šťavou.
2.
Práškový cukor vyšľaháme s maslom do peny, pridáme vajíčka a rozpustenú už vychladnutú čokoládu. Primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Nakoniec prilejeme smotanu a vymiešame hladké cesto.
3.
Formu vymastíme maslom, vysypeme múkou, naplníme cestom, do ktorého uložíme hrušky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 50 minút.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.