Pridať recept

FOTORECEPT: Rozkvitnutá piškótová torta s tvarohovým krémom a malinami

Rozkvitnutá piškótová torta s tvarohovým krémom a malinami
Zdroj: haribo

ingrediencie

Na cesto:

6 ks
vajce
240 g
polohrubá múka
140 g
trstinový cukor
6 KL
rastlinný olej
1 štipka
soľ

Na krém:

150 g
smotana na šľahanie
200 g
tvaroh z vaničky
podľa chuti
mrazené maliny
trochu
vanilkový extrakt
trochu
múčkový cukor
trochu
zelené potravinárske farbivo

Na ozdobu:

podľa chuti
Haribo kvietky

postup

1.
Rozbijeme vajcia a oddelíme žĺtky od bielok.
 
2.
Bielky dáme do misy a začneme ich šľahať so štipkou soli. Len čo sa začne tvoriť sneh, pridáme cukor a šľaháme do úplného zhustnutia – vznikne cukrová pena. Do peny zašľaháme žĺtky s olejom a nakoniec opatrne vmiešame múku.
Rozkvitnutá piškótová torta s tvarohovým krémom a malinami
Rozkvitnutá piškótová torta s tvarohovým krémom a malinami
Zdroj: haribo
3.
Zmes dáme do obdĺžnikového pekáča piecť zhruba na 170 stupňov. Pečieme 15 minút, ale pre istotu kontrolujeme špajľou, keďže každá rúra pečie inak.
4.
Keď je piškótová zmes upečená, vyberieme ju z rúry a necháme ju úplne vychladnúť.
5.
Krém si pripravíme, než vychladne piškótová zmes. Vyšľaháme smotanu, pridáme tvaroh, vanilkový extrakt a cukor.
6.
Odoberieme 1/3 krému a zafarbíme ho pomocou potravinárskej farby – to bude základ pre trávnik.
Rozkvitnutá piškótová torta s tvarohovým krémom a malinami
Rozkvitnutá piškótová torta s tvarohovým krémom a malinami
Zdroj: haribo
7.
Hneď ako je piškótová zmes studená, pozdĺžne ju rozkrojíme, potrieme bielym krémom a položíme na ňu maliny. Priklopíme druhou polovicou korpusu a ten zvrchu potrieme zeleným krémom a ozdobíme kvietkami Haribo.
Rozkvitnutá piškótová torta s tvarohovým krémom a malinami
Rozkvitnutá piškótová torta s tvarohovým krémom a malinami
Zdroj: haribo
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať