Brokolicové guľôčky s cesnakovým dresingom
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
zväzok
brokolica
2
ks
zemiaky
2
PL
polohrubá múka
1
ks
vajce
ks
strúhanku
1
maslo
ks
korenie
ks
soľ
1
šálka
tatárska omáčka Hellmann‘s
5
strúčikov
cesnaku
ks
majorán
ks
mleté čierne korenie
postup
Keď už nevieme čo s brokolicou
1.
Na dresing potrebujeme očisteny cesnak ktorý nastrúhame na jemnom strúhadle a pridáme do tatárky. Ochutíme peprom a korením - sušený majorán. Premiešame - hotovo.
2.
Brokolicu uvaríme a popučíme. Rozbijeme cele vajíčko,osolíme, opepríme a zamiešame. Nastrúhame očistené zemiaky na strúhadle ako keď robíme halušky (čiže na jemno) a pridáme dve lyžice múky. Väčši platok masla si rozpustíme a poleje túto zmes. Miešame a pridávame strúhanku aby sa nám hmota spojila. Brokolica a zemiaky púšťajú šťavu/vodu takže zmes by nemala byť husta ale ak by,tak pridáme trošička mlieka. Treba jednoducho zhotoviť hmotu z ktorej sa bude tvarovať.
3.
Odložíme do chladničky aspoň na hodinku. Ruky si máčame do zimnej vody a tvarujeme malé guľky. Obaľujeme vo vajíčku a v strúhanke (ale nemusíte no tieto su obaľované). Je potrebné sa s tým troška pohrať.
4.
Najrýchlejší spôsob je guľky poukladať do fritezi a piecť dozlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
MatulykMarco
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.