Pridať recept

Základné cesto na pizzu

6
porcií
68
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

610 g
hladká múka
2 KL
soľ
1 PL
sušené droždie
60 g
olivový olej
420 ml
studená voda
1 PL
cukor

postup

1.
V mise zmiešame múku, soľ, cukor a droždie. Prilejeme olej, vodu a vypracujeme lepivé cesto. Na pomúčenej doske ho rozdelíme na 6 rovnakých dielov. Zľahka ich posypeme múkou, urobíme z nich bochníčky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
 
2.
Potrieme ich olejom, zabalíme do fólie a necháme cez noc kysnúť do chladničky. Dve hodiny pred pečením cesto z chladničky vyberieme.
3.
Každý bochníček rozvaľkáme, prikryjeme fóliou a necháme ešte kysnúť. Cesto máme pripravené, už len dať základnú paradajkovú omáčku, obložiť ich podľa chuti, vložíme do rúry vyhriatej na 220°C a pečieme cca 8 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať