Arašidové macarons
30
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
arašidy
350
g
hladká múka
230
g
vaječný bielok
1
štipka
soľ
150
g
krupicový cukor
Krém:
200
g
biela čokoláda
100
ml
smotana na šľahanie
20
g
maslo
1/2
KL
vanilkový extrakt
postup
1.
Arašidy pomelieme spolu s práškovým cukrom na sypkú zmes. Dávame pozor, aby sme to neprehnali, pretože by arašidy pustili olej. Arašidovú zmes preosejeme.
2.
Bielky začneme šľahať so štipkou soli a pomaly prisypávame krupicový cukor. Tuhý sneh opatrne premiešame už len stierkou s arašidovou zmesou. Cesto musí tiecť zo stierky ale veľmi hustým pramienkom.
3.
Zmes dáme do cukrárskeho vrecka s guľatým nadstavcom. Na plech vystlaný papierom na pečenie striekame rovnaké kruhy. Plechom buchneme niekoľkokrát o linku, aby sme odstránili vzduchové bublinky. Takto pripravené macarons necháme 30 minút zaschnúť.
4.
Potom ich pečieme v rúre vyhriatej na 150°C cca 15 minút. Na plechu ich necháme vychladnúť.
5.
V smotane rozpustíme maslo ale tak, aby sa zmes nevarila. Do misky si rozlámeme čokoládu, zalejeme ju horúcou smotanou a pridáme vanilkový extrakt. Vymiešame hladký krém, ktorý necháme vychladnúť a potom ho vložíme stuhnúť do chladničky.
6.
Týmto čokoládovým krémom spájame macarons. Skladujeme ich najlepšie v chladničke alebo na chladnom mieste.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.