Moravské koláče
20
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
125
g
majonéza
30
g
cukor
1
ks
vajce
15
g
čerstvé droždie
75
ml
vlažné mlieko
1
štipka
soľ
1
ks
vajce na potretie
Plnka:
400
g
tvaroh
2
balíčky
vanilkový cukor
2
PL
práškový cukor
1
ks
žĺtok
1
balíček
vanilkový pudingový prášok
1
téglik
slivkový lekvár
postup
1.
Múku nasypeme do misky a do stredu urobíme jamku. Rozmrvíme do nej droždie, pridáme lyžičku cukru a tri vlažného mlieka. Vidličkou zmes v jamke premiešame a zľahka posypeme múkou. Kvások prikryjeme a necháme 10 minút pracovať.
2.
Pridáme zvyšné suroviny a vymiesime hladké cesto. Vložíme ho do pomúčenej misy, prikryjeme fóliou a necháme hodinu kysnúť. Po vykysnutí cesto rozdelíme na cca 20 dielikov, z ktorých urobíme guľky, ktoré na plechu vystlanom papierom na pečenie sploštíme.
3.
Všetky suroviny na tvarohovú plnku zmiešame dohromady. Na koláčiky dáme lyžicu plnky, lyžičku lekváru a koláčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v rúre vyhriatej na 160°C cca 20 minút do zlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.