Pridať recept

Cherry dáma

10
porcií
90
minút
vysoká
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
kokosová múčka
100 g
mleté mandle
150 g
mak
100 g
kryštálový cukor
4 ks
žltka
8 ks
vaječný bielok

Ostatné

2 PL
citrónová šťava
400 g
mrazené višne - ja som dala velký višňový kompot
4 PL
kryštálový cukor
2 KL
kukuričný škrob
1 KL
prášková želatína

VRCH

200 g
šľahačková smotana
100 g
biela čokoláda
25 ml
citrónová šťava
25 ml
vody
1 PL
prášková želatína

Krém

4 ks
zltky
2 šálky
mlieka
2 PL
čerešňový likér
1 PL
citrónová šťava
1/2 šálka
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový puding v prášku
2 PL
hladká múka
250 g
maslo

postup

Robila som ho prvý krát manželovi na 60 rokov. Bola velká oslava, veľa rôznych zákuskov, takže som nestihla fotiť postup, skoro som ho ani hotový nestihla odfotiť tak rýchlo sa zjedol. Bol úžasný.Stojí to za tu námahu spraviť. Skúste.

1.
Bielky vyšlaháme do tuhej peny a postupne pridáme cukor. Keď je hmota tuhá a lesklá, pridáme žltky - stále jeden po druhom. Potom pridáme mak, kokos, mandle a jemne varechou premiešame.
 
2.
Cesto navrstvíme do dvoch stejných plechov, ktoré sme vystlali pečiacim papierom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov cca 20 minut. Upečené cesto necháme vychladnúť.Lepšie trochu menší plech lebo je cesto na klasickom plechu veľmi tenké a potom sa trhá.
3.
Žltky, cukr, pudinkový prášok a hladkú múku zmiešame, prilejeme 1 šálku mlieka a dôkladne vymiešame hladkú hmotu. Zbytok mlieka privedieme k varu, pridáme rozmiešanú zmes a uvaríme hustý pudink, ktorý necháme vychladnúť.
4.
Maslo utrieme do peny, pridáme po lyžiciach vychladnutý pudink a vymixujeme hladký krém, pridáme citrónovú šťávu a likér.
5.
Odkôstkované višne dáme do hrnca, pridáme cukor a necháme ho rozpustiť. Pridáme citronovú šťavu a premiešame.Ja som dala višňový kompót. Vymiešame škrob s dvoma lyžicami vody a pridáme k višniam. Privedieme do varu a stiahneme z ohňa. Želatinu rozpustíme v 2 lyžiciach šťavy, pridáme do horkúceho ovocia a dôkladne premiešame. Necháme mierne vychladnúť. Musí to byť taký puding.
6.
Na jeden upečený plát cesta navrstvíme višňovou hmotu, navrstvíme krém, položíme druhý plát cesta a na vrch rozetrieme polevu z bielej čokolády
7.
Želatinu rozpustíme vo vode a citronovej šťavy. Keď želatina nabobtná, želatinu ohrejeme na miernom ohni, kým sa nerozpustí. Keď je želatina rozpustená, pridáme ju k čokoláde, ktorú sme roztopili ve vodnom kúpeli spolu so smotanou. Dôkladne premiešame a navrstvíme na zákusok. Necháme vychladiť v chladničke. Nakrájame na štvorce. Potom rôzne ozdobiť. Dobrú chuť.
Cherry dáma
Cherry dáma
Zdroj: Ingova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať