Maková štrúdľa s višňami
10
porcií
125
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
100
g
maslo
60
g
práškový cukor
1
ks
vajce
120
ml
mlieko
42
g
droždie
trochu
soľ
Plnka:
500
g
mletý mak
300
g
práškový cukor
400
ml
mlieko
1
PL
citrónová kôra
2
hrnčeky
višne
Ostatné:
1
ks
vaječný žĺtok na potretie
postup
1.
Vo vlažnom mlieku rozpustíme droždie, pridáme štipku soli a lyžičku cukru. Do misy po 10 minútach nasypeme múku, pridáme kvások, vajce, maslo, zvyšné cukor a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme kysnúť.
2.
Medzitým si v hrnci zohrejeme mlieko, pridáme doň mak, cukor a citrónovú kôru. Plnku riadne premiešame a necháme vychladnúť.
3.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme ho makovou plnkou, do stredu uložíme višne a cesto zvinieme. Štrúdľu uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C do zlatista.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.