Pridať recept

Makové buchty od babičky

12
porcií
115
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
1 balíček
sušené droždie
75 g
kryštálový cukor
trochu
soľ
1 balíček
vanilkový cukor
250 ml
vlažné mlieko
75 g
rozpustené maslo
1 ks
vajce

Plnka:

150 g
mletý mak
100 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
100 ml
mlieko

Na potretie:

100 g
rozpustené maslo
2 PL
práškový cukor na posypanie

postup

1.
V miske zmiešame múku so soľou, s droždím, vanilkovým a kryštálovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo a vajce. Ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme hodinu kysnúť.
 
2.
Na plnku zmiešame v hrnci mak, vanilkový a práškový cukor a mlieko. Zmes krátko povaríme, odstavíme a plnku necháme vychladnúť.
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát a nakrájame ho na 12 rovnakých štvorcov. Do každého dáme lyžicu plnky, okraje cesta spojíme a buchty prenesieme na vymastený plech spojom nadol.
4.
Potrieme ich rozpusteným maslom, vložíme do rúry vyhriatej na 170°C a upečieme. Upečené ich posypeme práškovým cukrom a necháme úplne vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Plnené rožteky
Sladké plnené rožteky 3x inak: Doslova sa rozplývajú na jazyku
Sladká plnka v troch rozličných cestách. Všetky sú z overených receptov a chutia famózne.
Kysnuté cesto
Cesto ako pavučinka: Toto univerzálne kysnuté cesto s jogurtom je fantastické, zamilujete si ho!
Pri najbližšom pečení vyskúšajte tento recept fantastické kysnuté cesto. Krehké a extra nadýchané.
Pečené buchty
Tradičné pečené buchty 3x inak
Tri rôzne cesty a cestá k dokonalému výsledku.
Kysnuté buchty s vanilkovou omáčkou
Sladké letné prekvapenie ako od babičky – pripravte si parené buchty
Prázdniny u babičky sa vždy spájali s našimi tradičnými obľúbenými dobrotami. Na tanieri nikdy nemohli...
Zemiakové klobásky - kyšky
Tipy na lacné a chutné jedlá z regiónov Slovenska
Pôvodná slovenská gastronómia je plná skvelých, nenáročných receptov, ktoré vám ušetria čas i niekoľko eur.
Toto je dôvod, prečo sú buchty od babičky vždy také krásne nadýchané a tak chutné! Do cesta pridajte túto
Buchty krásne nadýchané a mäkké ako vatička? Do cesta pridajte túto surovinu a urobte najlepšie buchty na svete, každý ju má doma!
Krásne nadýchané, vláčne a hodí sa na prípravu akýchkoľvek kysnutých koláčov, recept ukladajte.