Zajac na víne
120
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
zajac (ja som robila domáceho takže bol väčší ako tie čo bývajú v obchodoch)
4
ks
červená cibuľa
5
strúčikov
cesnaku
3
ks
velké mrkvy
1/2
ks
zeler
2
ks
bobkový list
4
PL
masti
ks
maslo
1/2
liter
suché červené víno
ks
soľ a čierne korenie
500
g
zemiaky
3
PL
hladká múka
postup
Tento recept je hlavne pre tých ktorý majú radšej šťavnatejšie a omáčkové jedlá pretože králik sám o sebe je dosť suchý tak isto ako kura takže my zvykneme králikov robiť buď takto alebo ako klasický perkelt.
1.
Zajaca si umyjeme a rozporcujeme na 5 alebo aj viac častí. Dáme do misy a zalejeme vínom a vodou. Necháme asi pol hodinu marinovať. Medzi tým si očistíme tri cibuľe a nasekáme na drobno, jednu na polovice. Očistíme si aj cesnak a pretlačíme do hrnca s masťou a pridáme cibuľu, rozohrejeme a necháme do sklovita upražiť. Pridáme kusy mäsa a prudko opečieme z každej strany. Zalejeme vínom a počkáme kým sa víno odparí, potom pridáme vodu aby bolo mäso ponorené, bobkový list, soľ, korenie, cibuľu a varíme až do mäkka. Pred koncom pridáme zeleninu a varíme kým nezmäkne. Varíme na veľmi malom ohni a pomaly. Ešte som pridala maslo.
2.
Keď je zelenina aj mäso uvarené vyberieme z hrnca aj zeleninu a mäso a šťavu necháme ešte chvíľku prevreť, môžeme zahustiť lyžičkami hladkej múky. Keď je šťava akurát ani hustá ani riedka môžeme mäso so zeleninou vložiť naspať do šťavy a odstaviť. K tomu sa najlepšie hodia uvarené zemiaky. Dobrú chuť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.