Pridať recept

Camembert v lístkovom ceste

ingrediencie

2 ks
camembert
1 balíček
lístkové cesto
1 KL
olivový olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, oregano, tymian
1 ks
bielok na potretie
podľa chuti
brusnicová alebo figová omáčka (džem)

postup

1.
Camembert pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme ho soľou, korením a bylinkami. Lístkové cesto rozvaľkáme na dva pláty, do ktorých zabalíme pripravené syry.
 
2.
Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie spojom nadol. Potrieme bielkom, vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme cca 10-15 minút. Podávame s figovou alebo brusnicovou omáčkou, prípadne džemom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.