Pridať recept

Marocká cícerová polievka

6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
1 ks
morčacie prsia
2 strúčiky
cesnaku
1 KL
mletá sladká červená paprika
1 KL
rímsky kmín
1 ks
bobkový list
2 PL
paradajkový pretlak
2 konzervy
cícer
2 konzervy
lúpané paradajky
3 PL
nasekaná petržlenová vňať
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
podľa chuti
kyslá pochúťková smotana a arabský chlieb

postup

1.
Na rozpálenom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na pásiky nakrájané mäso a prudko ho opečieme zo všetkých strán. Primiešame prelisovaný cesnak, mletú papriku, rímsky kmín a bobkový list. Prilejeme paradajkový pretlak, všetko premiešame a restujeme asi 2 minúty.
 
2.
Všetko zalejeme 500 ml horúcej vody, pridáme scedený cícer a lúpané paradajky. Polievku privedieme k varu a na miernom ohni varíme asi 30 minút. Dochutíme ju soľou, korením a petržlenovou vňaťou. Podávame s kyslou smotanou a arabským chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať