Hranolky zo sladkých zemiakov
4
porcie
28
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
sladké zemiaky
trochu
olej
podľa chuti
soľ
postup
1.
Sladké zemiaky olúpeme, nakrájame na hrubšie hranolky, ktoré necháme namočené v studenej vode. Medzitým do kastróla alebo panvice nalejeme olej a rozpálime ho na 150°C. Zemiakové hranolky osušíme utierkou a smažíme cca 3 minúty.
2.
Vyberieme ich, necháme trošku odkvapkať, olej rozpálime na 175°C (6 stupeň) a pečieme ich ešte 5 minút. Na povrchu budú zlatisté a chrumkavé. Už ich len necháme odkvapkať na papierovej utierke a posypeme soľou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.