Pridať recept

Mrkvové cupcakes

12
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

80 g
hrozienka
1 ks
pomaranč
1 PL
rum
50 g
hnedý cukor
120 ml
olej
120 ml
med
3 ks
vajce
1 KL
škorica
1 KL
mletý zázvor
190 g
hladká múka
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 KL
jedlá sóda
1 štipka
soľ
3 ks
mrkva
3 hrste
naekané vlašské orechy

Krém:

250 g
syr Mascarpone
100 ml
smotana na šľahanie
2 PL
práškový cukor
1 hrsť
nasekané vlašské orechy

postup

1.
Hrozienka zalejeme rumom a šťavou z pomaranča. Necháme ich najlepšie cez noc napučať. Do misky dáme cukor, olej, med a vajíčka. V inej miske zmiešame múku, škoricu, zázvor, kypriaci prášok, jedlú sódu a štipku soli. Postupne túto sypkú zmes zamiešame do tekutej, nakoniec vmiešame hrozienka a nastrúhanú mrkvu.
 
2.
Košíčky vymastíme maslom, naplníme do 2/3 cestom, vložíme ich do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme cca 20 minút. Upečené cupcakes necháme vychladnúť.
3.
Mascarpone vyšľaháme s cukrom. Smotanu vyšľaháme a opatrne už len metličkou vmiešame do krému. Pomocou cukrárskeho vrecka krémom ozdobíme cupcakes a vrch posypeme orieškami. Skladujeme v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať