Tekvicové buchtičky
30
porcií
132
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
750
g
polohrubá múka
180
ml
mlieko
250
ml
tekvicové pyré
60
ml
hnedý cukor
60
ml
kryštálový cukor
100
g
maslo
1
ks
vajce
1
KL
soľ
Kvások:
60
ml
vlažné mlieko
14
g
sušené droždie
1
KL
cukor
Na potretie:
1
ks
vajce
50
g
rozpustené maslo
postup
1.
Najskôr si pripravíme tekvicové pyré. Tekvicu umyjeme, osušíme a rozkrojíme napoly, vyberieme z nej jadierka a uložíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme ju do rúry a pečieme cca 60 minút. Po upečení ju necháme vychladnúť, šupku odstránime a dužinu rozmixujeme na pyré.
2.
Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia. Mlieko na cesto zohrejeme s cukrom a maslom, kým sa všetko nerozpustí. Teraz zmiešame úplne všetky suroviny na cesto a vypracujeme pružné cesto. Preložíme ho do olejom potretej misky, prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.
3.
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na dve časti. Každú z nich nakrájame na 15 rovnakých kúskov. Spracujeme ich do bochníkov, ktoré narežeme na 8 častí tak, aby sme cesto neprerezali. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a na vrch dáme kúsok cesta. Necháme ich 30 minút kysnúť.
4.
Potrieme ich vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 12 minút. Potom ich potrieme roztopeným maslom a necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.