Pridať recept

Marcipánový tart s broskyňami

8
porcií
87
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
polohrubá múka
70 g
práškový cukor
150 g
maslo
1 ks
vajce
1 KL
citrónová kôra
20 g
mleté mandle
1 štipka
soľ

Plnka:

250 g
mäkký tvaroh
1 balíček
vanilkový cukor
120 g
marcipán
50 g
broskyňový džem
70 g
práškový cukor
100 g
maslo

Ostatné:

1 konzerva
broskyne
1 balíček
želatína v prášku
trochu
voda

postup

1.
Na kuchynskej doske zmiešame múku, mandle, práškový cukor, na kocky nakrájané maslo, citrónovú kôru a štipku soli. Rýchlo vypracujeme tuhšie cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
 
2.
Cesto rozvaľkáme na okrúhly plát, ktorým vyložíme okrúhlu formu. Poprepichujeme ho vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie a vysypeme fazuľou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 15 minút. Potom dáme dole fazuľu aj papier a pečieme ešte 12 minút.
3.
Tvaroh vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom a maslom. Želatínu pripravíme zo šťavy z kompótu, ktorú podľa potreba dolejeme vodou.
4.
Vychladnuté cesto potrieme tvarohovou plnkou, prikryjeme ju plátom rozvaľkaného marcipánu a potrieme džemom. Na vrch uložíme broskyne, ktoré zalejeme želatínou.
5.
Koláč vložíme stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať