Pridať recept

Horúca mayská čokoláda

2
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 ml
smotana na varenie 10 %
1/2 ks
čili paprička
50 g
kvalitná horká čokoláda
1 ks
škoricový zvitok
1 ks
vanilkový struk
podľa chuti
trstinový cukor
10 ks
mini marshmallow na ozdobu

postup

Pikantná mayská horúca čokoláda s chilli zahreje dokonale. Výborný a lahodný horúci nápoj na studené zimné dni.

1.
Chilli papričku rozpolíme a vyberieme z nej jadierka. V kastróliku privedieme do varu 200 ml vody, pridáme papričku, povaríme kým sa voda vyvarí na polovicu, odvar precedíme a odložíme bokom.
 
2.
Do iného hrnca nalejeme smotanu, pridáme vanilku a škoricu a počkáme kým sa začnú tvoriť bublinky. Krátko povaríme, znížime teplotu, škoricu s vanilkou vyberieme a pridáme nalámanú čokoládu a cukor. Miešame kým sa čokoláda úplne rozpustí.
3.
Odstavíme a po častiach pridávame odvar z chilli. Ochutnávame, aby nápoj nebol príliš ostrý. Pikantnú horúcu čokoládu nalejeme do šálok a ozdobíme pár kúskami bielych mini marshmallows. Príjemné zahriatie!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať