Jablčník so snehom
10
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
7
ks
vaječný žĺtok
3
KL
kypriaci prášok do pečiva
170
g
práškový cukor
100
ml
olej
100
ml
mlieko
170
g
polohrubá múka
4
ks
jablko
Sneh:
7
ks
vaječný bielok
150
g
krupicový cukor
postup
1.
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, prilejeme mlieko, olej a len ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Do cesta vmiešame na kocky nakrájané očistené jablká a cesto vylejeme na plech. Ten sme vymastili tukom a vysypali múkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C.
2.
Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Upečené cesto potrieme snehom, koláč vložíme ešte na chvíľu zapiecť do rúry, aby sneh chytil mierne zlatistú farbu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.