Pridať recept

Tofu halušky s bryndzou

ingrediencie

180 g
tofu biele
1 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
170 g
hladká múka
1 ks
vajce
1 PL
olej
200 ml
mlieko
1 balíček
bryndza
150 g
slanina
trochu
olej

postup

1.
Tofu nastrúhame na jemnom strúhadle. Dochutíme ho soľou, korením, pridáme múku, vajíčko, olej a toľko mlieka, by sme mali polotuhé cesto, podobné klasickému haluškovému.
 
2.
Cez haluškár dávame do vriacej osolenej vody halušky, ktoré varíme, dokým nevyplávajú na povrch. Odložíme si trošku vody z halušiek a vyberieme ich do misky.
3.
Do teplých halušiek primiešame bryndzu a trošku vody z halušiek, aby halušky takmer plávali vo vode. Podávame s opečenou slaninkou na rozpálenom oleji.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
13.5.2018 20:46 | |
+0 -1
Myslíte že môžem použiť aj túto bryndzu ? https://www.letakomat.sk/lidl/aktualny-letak-od-pondelka-14-05-2018/?page=5
Podobné články
Halušky
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Halušky
Keby mali Slováci vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, boli by to nepochybne halušky.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.