Pridať recept

Parížske srdiečka

20
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

100 g
Marcipán Dr.Oetker
50 g
práškový cukor
1 ks
kôra a šťava z jedného chemicky neošetreného citróna
1 ks
vajce
100 g
zmäknuté maslo alebo margarín
100 g
hladká múka
80 g
Gustin jemný kukuričný škrob Dr.Oetker
1 KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker

Náplň:

3 PL
višňový džem
1 PL
rum

postup

1.
Na prípravu cesta v mise rozmixujeme marcipán, cukor, kôru a šťavu z citróna, vajce a maslo alebo margarín ponorným mixérom dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom a kypriacim práškom a pomocou varešky dôkladne vymiešame dohladka.
 
2.
2. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka so zdobiacou trubičkou. Na plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie, tvoríme srdiečka (nanesieme 2 slzičky cesta, ktoré sa v užšej časti dotýkajú a vznikne nám tvar srdca). Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 10 minút
3.
Upečené srdiečka necháme vychladnúť.
4.
Na prípravu náplne vymiešame džem s rumom dohladka. Touto náplňou zlepujeme upečené srdiečka po dvoch k sebe. Povrch môžeme zľahka poprášiť práškovým cukrom.
5.
Tip: Srdiečka tiež môžeme ozdobiť Polevou tmavou Dr.Oetker.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
10 tipov na jedlé Valentínky pre vašich milovaných
Prekvapte svojich blízkych chutnými maškrtami, ktoré dnes pripravíte s extra dávkou lásky.
Vianočné pečivo
Ihneď si ich uložte! Recepty na VIANOČNÉ PEČIVO na jednom mieste: Linecké koláčiky, medvedie labky, rožteky aj kolieska
Suché čajové pečivo jednoznačne patrí k Vianociam. Zozbierali sme pre vás najnovšie a najchutnejšie vianočné...
TOP
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dalo by sa povedať, že je to asi najobľúbenejšie vianočné pečivo a len málokto by si bez neho vedel...
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukárky na dokonalé linecké cesto, je krehké,
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukrárky, ako urobiť najlepšie linecké cesto, je krehké, vláčne a perfektne sa s ním pracuje
Krehké, jemné a rozplýva sa na jazyku! Ak chcete mať úžasné linecké koláčiky, dávajte si pozor na tieto...
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!, ilustračná fotografia
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!
Tento obľúbený výrobok môže byť nebezpečný! Známy reťazec informoval o stiahnutí jedného zo svojich...