Parížske srdiečka
20
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
100
g
Marcipán Dr.Oetker
50
g
práškový cukor
1
ks
kôra a šťava z jedného chemicky neošetreného citróna
1
ks
vajce
100
g
zmäknuté maslo alebo margarín
100
g
hladká múka
80
g
Gustin jemný kukuričný škrob Dr.Oetker
1
KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
Náplň:
3
PL
višňový džem
1
PL
rum
postup
1.
Na prípravu cesta v mise rozmixujeme marcipán, cukor, kôru a šťavu z citróna, vajce a maslo alebo margarín ponorným mixérom dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom a kypriacim práškom a pomocou varešky dôkladne vymiešame dohladka.
2.
2. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka so zdobiacou trubičkou. Na plech, ktorý si vyložíme papierom na pečenie, tvoríme srdiečka (nanesieme 2 slzičky cesta, ktoré sa v užšej časti dotýkajú a vznikne nám tvar srdca). Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 10 minút
3.
Upečené srdiečka necháme vychladnúť.
4.
Na prípravu náplne vymiešame džem s rumom dohladka. Touto náplňou zlepujeme upečené srdiečka po dvoch k sebe. Povrch môžeme zľahka poprášiť práškovým cukrom.
5.
Tip: Srdiečka tiež môžeme ozdobiť Polevou tmavou Dr.Oetker.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.