Pridať recept

Bryndzovo-šunkový kiš

8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
polohrubá múka
100 g
maslo
1 ks
vajce
1 štipka
soľ
250 g
bryndza
50 g
kyslá pochúťková smotana
2 ks
vajce
100 g
šunka
1 ks
jarná cibuľka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Múku vysypeme na kuchynskú dosku, pridáme na kocky nakrájané studené maslo, vajce a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na 15 minút do chladničky.
 
2.
Cesto vyvaľkáme, vyložíme ním dno ale aj boky formy. Poprepichujeme ho a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 10 minút.
3.
Medzitým si v miske zmiešame bryndzu, smotanu, vajíčka a nadrobno nakrájanú šunku. Plnku dochutíme soľou, korením a jarnou cibuľkou.
4.
Plnku nalejeme na predpečený korpus, kiš vrátime naspäť do rúry a pečieme do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať