Pridať recept

Mandarínková torta

10
porcií
42
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
240 g
kryštálový cukor
200 g
polohrubá múka
1,5 KL
kypriaci prášok do pečiva
40 g
kakao
6 PL
voda
6 PL
olej
1 štipka
soľ

Plnka:

2 konzervy
mandarínky
2 tégliky
smotana na šľahanie
2 balíčky
Creme Olé s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
1 balíček
stužovač krému Dr.Oetker

Poleva:

100 g
čokoládová poleva

postup

1.
Najskôr si upečieme tri korpusy. Bielka vyšľaháme so štipkou soli a keď začnú tuhnúť, po lyžiciach pridávame cukor. Keď začnú bielka zanechávať stopy po metličkách, vmiešame žĺtky, vodu a olej. Nakoniec pridáme múku, kypriaci prášok a kakao. Cesto nalejeme do troch foriem, ktoré sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 12 minút.
 
2.
Do veľkej misky, ktorá sa dá zatvoriť a dá sa ňou triasť dáme všetky suroviny na plnku, kompóty aj so šťavou. Poriadne misku uzavrieme, zatrepeme a plnku máme hotovú.
3.
Korpusy potrieme polovicou krému, uložíme naň ďalší korpus a ten potrieme zvyšným krémom. Vrch torty ozdobíme čokoládovou polevou a odložíme ju stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
14.5.2021 14:29 | |
+0 -0
Dobrý deň, torta vyzerá super, ja sa chcem spýtať aký priemer tortovnice ste mali. ďakujem