Pridať recept

Čokoládová torta s višňami

10
porcií
84
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
160 g
jemný kryštálový cukor
120 g
polohrubá múka
40 g
kakao
4 PL
voda
4 PL
olej
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ

Plnka:

700 ml
višňový kompót
2 balíčky
vanilkový cukor
1 KL
mletá škorica
1 balíček
vanilkový puding
1 PL
rum
3 PL
práškový cukor

Čokoládová šľahačka:

300 g
smotana na šľahanie
200 g
kvalitná horká čokoláda

Ostatné:

podľa chuti
šľahačka, višne, strúhaná čokoláda

postup

1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli, keď sú našľahané, postupne pridávame cukor. Keď sú bielka lesklé a metličky zanechávajú stopy, pridáme žĺtka, vodu a nakoniec len ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom.
 
2.
Cesto rozdelíme na dve časti a vylejeme ho do foriem, ktoré sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C cca 12 minút. Upečené korpusy necháme vychladnúť.
3.
Višne scedíme, zo šťavy odoberieme asi 100 ml a zmiešame ju s rumom. Rumovú šťavu odložíme nabok, potom ňou pokvapkáme korpusy. Zvyšnú šťavu odmeriame a do 400 ml doplníme vodou. V šťave rozmiešame puding, mletú škoricu a vanilkový cukor. Uvaríme hustú pudingovú plnku.
4.
Korpusy pokvapkáme rumovou šťavou. Prvý korpus natrieme polovicou krému, uložíme naň višne a zakryjeme ich zvyšným krémom. Na vrch uložíme druhý korpus a tortu odložíme do chladničky stuhnúť.
5.
Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a necháme ju vychladnúť. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a opatrne do nej vmiešame čokoládu. Čokoládovou šľahačkou potrieme celú tortu a opäť ju odložíme stuhnúť do chladničky, najlepšie však na celú noc.
6.
Tortu môžeme ďalej ozdobiť podľa fantázie šľahačkou, hoblinkami čokolády alebo višňami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať