Pridať recept

Zeleninová pena

4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
zelená špargľa
1
maslo
250 ml
smotana na šľahanie
250 ml
mlieko
3
želatína
1 hrsť
baby špenát
1 strúčik
cesnaku
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 ks
vaječný bielok

postup

1.
Špargľu poriadne umyjeme, osušíme a odstránime drevnaté konce. Hrubší plátok masla rozpustíme v panvici a špargľu na ňom cca 5 minút opekáme. Vyberieme ju na papierovú utierku. Medzitým želatínu namočíme do studenej vody.
 
2.
Do tej istej panvice nalejeme smotanu na šľahanie, mlieko, pridáme prelisovaný cesnak, soľ a mleté čierne korenie. Povaríme a množstvo zredukujeme na cca 350 ml. Potom pridáme špargľu, necháme ju prejsť varom, zmes odstavíme vmiešame špenát a miešame, kým trošku zmäkne.
3.
Zmes rozmixujeme tyčovým mixérom a prepasírujeme cez jemné sitko. Pridáme vyžmýkanú želatínu a miešame, dokým sa úplne nerozpustí. Opäť zmes prepasírujeme cez sitko a nádobu so zmesou dáme do studenej vody. Keď už je studená, ale ešte stále riedka vmiešame tuhý sneh z bielka.
4.
Penu nalejeme do pohárov alebo necháme v miske a odložíme stuhnúť do chladničky. Môžeme ju podávať ako je vidno na obrázku so šľahačkou a kaviárom alebo len tak samostatne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najlepší VIANOČNÝ VAJEČNÝ LIKÉR: Nič navyše, len to, čo do neho podľa originál receptúry patrí!
Najlepší VIANOČNÝ VAJEČNÝ LIKÉR: Nič navyše, len to, čo do neho podľa originál receptúry patrí!
Vaječný likér patrí k Vianociam a pripraviť si ho môžete v pohodlí domova za niekoľko minút!
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...