Pridať recept

Slané veľkonočné cupcakes

ingrediencie

4 ks
vajce
250 g
anglická slanina
50 g
HERA maslová
4 ks
rožok
150 ml
mlieko
3 PL
hrubá múka
2 hrnčeky
zelené bylinky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

Krém:

500 g
čerstvý krémový syr
100 g
HERA maslová
hrstí
zelené bylinky

Na ozdobu:

podľa chuti
prepeličie vajíčko
podľa chuti
zelené bylinky
podľa chuti
opražená slanina

postup

Veľkonočné sviatky môžu mať aj chuť slaných cupcakov. Neveríte? Ochutnajte!

1.
Ideálne je použiť rožky jeden až dva dni staré. Nakrájajte ich na malé kúsky. Tie dajte do misky a zalejte mliekom. Osoľte, okoreňte a nechajte asi 15 minút nasiaknuť.
Slané veľkonočné cupcakes
Slané veľkonočné cupcakes
Zdroj: Hera
 
2.
Oddeľte žĺtky od bielok. Žĺtky pridajte do misy ku kúskom rožkov a zamiešajte. Z bielok ušľahajte tuhý sneh. Do zmesi z rožkov vmiešajte v mise na kocky pokrájanú slaninku, hrubú múku a nasekané bylinky. Primiešajte rozpustenú Heru.
Slané veľkonočné cupcakes
Slané veľkonočné cupcakes
Zdroj: Hera
3.
Veľmi opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Ešte môžete jemne osoliť a okoreniť.
4.
Cesto dajte do papierových formičiek na muffiny. Pečte pol hodiny v rúre predhriatej na 180 °C. Potom nechajte úplne vychladnúť.
5.
Syr vyšľahajte so zmäknutou Herou a dajte do vrecúška na zdobenie so špičkou. Potom krémom ozdobte vychladnuté cupcakes. Navrch položte polovicu prepeličieho vajíčka uvareného natvrdo, kúsok byliniek, ktoré sú i v ceste a kocky dochrumkava opraženej slaninky.
Slané veľkonočné cupcakes
Slané veľkonočné cupcakes
Zdroj: Hera
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať