Pridať recept

Baklažán plnený syrom a olivami

ingrediencie

2 ks
baklažán
1 PL
olivový olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 KL
citrónová šťava
1 balíček
syr Feta
1 hrsť
čierne olivy
1 PL
petržlenová vňať

postup

1.
Baklažán umyjeme, osušíme a rozkrojíme napoly. Urobíme doňho zárezy, ale dávame pozor, aby sme neprerezali aj šupku. Dochutíme ho soľou a otočíme ho na papierovú utierku rezmi dolu.
 
2.
Rúru dáme vyhriať na 200°C. Baklažán potrieme olejom a vložíme na 15 minút do rúry. Potom ho posypeme Fetou, olivami a vložíme ešte na 10 minút zapiecť. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Baklažán
Viete, prečo musíte dať baklažán do mlieka? Treba ho soliť? Toto tajomstvo by ste mali poznať!
Kúpili ste baklažán? Je potrebné ho soliť alebo nie? Pozrite sa, ktorá surovina mu neprospieva a prečo ho...
Baklažán
Nevynechávajte baklažán! Má minimum kalórií a znižuje riziko srdcových chorôb
Malá, krásne fialová zelenina je plná zdraviu prospešných látok, chutí fantasticky a hodí sa aj do diéty.
Letna polievka
Tip na nedeľný obed: Plnené baklažány na orientálny spôsob
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu. 
Baklažán
Baklažán
Máte radi baklažán? Dopestovať si a chutne ho pripraviť nie je žiadna veda :)