Pridať recept

Mikulášska fazuľa

ingrediencie

300 g
fazuľa
2 ks
údená klobása
1 plátok
cibuľa
4 ks
cesnaku
1 ks
sterilizovaná kukurica
1 ks
sterilizované šampiňóny
350 g
mrazená zelenina
1/2 dl
biele víno
6 PL
kečup
4 PL
olej
2 KL
soľ
1 ks
bujón

postup

1.
Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v osolenej (pridáme bujón) vode do mäkka. Cibuľu nakrájame na polkolieska, pridáme šampiňóny a podusíme na oleji. Osolíme a podlejeme vínom. Necháme čiastočne odpariť.
 
2.
Pridáme mrazenú zeleninu, kukuricu, nakrájanú klobásu, uvarenú fazuľu, kečup. Podlejeme vodou (môže sa použiť voda z fazule). Chvíľu podusíme a pridáme prelisovaný cesnak a necháme privrieť. Podávame s chlebom a zapíjame bielym vínkom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fazuľa
Všestranná fazuľa – v kuchyni z nej uvaríte všetky chody
Ani jedna strukovina nemá v kuchyni také všestranné využitie ako fazuľa. Môžete z nej pripraviť kompletné...
Hŕstková polievka
Nemusíte dlho čakať! Triky, ako uvariť strukoviny aj bez zdĺhavého namáčania, skúste to hneď teraz
Obľubujete strukoviny, ale odrádza vás zdĺhavé namáčanie pred varením? Máme pre vás niekoľko tipov, vďaka...
Frankfurtské párky
Máte radi párky? Toto je spôsob, ako ich pripraviť najlepšie a navyše bezpečne!
Varenie obľúbenej raňajkovej pochúťky môže byť karcinogénne. Ako pripraviť párky najlepšie?
Fazuľové muffiny
Fazuľa v dezertoch? Vyskúšajte zdravšiu alternatívu pečenia
Pri predstave pridania fazule do sladkých receptov sa možno niektorí z vás zdesia. No nikdy sa netreba báť...
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...
TOP
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín,
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Túžite mať na grilovačke špeciality, ktoré chutia vynikajúco a rovnako dobre aj vyzerajú? Stačí dodržiavať...