Domáce Kinder pingui
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
6
ks
vajce
6
PL
kryštálový cukor
6
PL
teplá voda
6
PL
hladká múka
2
PL
kakao
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
Smotanový krém
500
ml
šľahačka
1
PL
želatína
1
PL
med
1/2
KL
vanilková esencia
Čokoládový krém
150
g
čokoláda na varenie
100
g
Hera
1
PL
voda
2
PL
olej
Poleva
200
g
čokoláda na varenie
100
g
Hera
3
PL
olej
1
PL
voda
1
PL
práškový cukor
postup
1.
Z prísad na cesto upečieme 2 pláty. Žĺtka s cukrom vymiešame do penista a pomaly primiešame vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Primiešame kakao (čím pomalšie vmiešavame kakao-tým je cesto tmavšie). Pridáme tuhý sneh z bielkov a pečieme na vymastených plechoch pri 200°. Cesto sa rýchlo upečie.
2.
Prísady na smotanový krém rozdelíme na 2 časti. Polovicu želatíny namočíme do cca 3 PL vody, necháme asi 5 min nabobtnať a pomaličky na slabom ohni zohrejeme. Vyšľaháme šľahačku a pomaly pridáme roztopenú želatínu a prilejeme rozpustený med. Vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú nanesieme na upečený plát cesta a vložíme na cca 30 min. do chladničky.
3.
Medzitým nad parou rozpustíme čokoládu a keď je rozpustená, pridáme Heru a olej a dobre spolu premiešame, aby bola vláčna. Keď trošku vychladne, nanesieme na šľahačkový krém a znovu vložíme do chladu.
4.
Keď je čokoláda mierne stuhnutá, vyšľaháme druhú polovicu šľahačky s medom a želatínou, nanesieme na čokoládu a prikryjeme druhým plátom. Polejeme polevou a necháme stuhnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.