Pridať recept

Domáce Kinder pingui

ingrediencie

Cesto

6 ks
vajce
6 PL
kryštálový cukor
6 PL
teplá voda
6 PL
hladká múka
2 PL
kakao
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva

Smotanový krém

500 ml
šľahačka
1 PL
želatína
1 PL
med
1/2 KL
vanilková esencia

Čokoládový krém

150 g
čokoláda na varenie
100 g
Hera
1 PL
voda
2 PL
olej

Poleva

200 g
čokoláda na varenie
100 g
Hera
3 PL
olej
1 PL
voda
1 PL
práškový cukor

postup

1.
Z prísad na cesto upečieme 2 pláty. Žĺtka s cukrom vymiešame do penista a pomaly primiešame vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Primiešame kakao (čím pomalšie vmiešavame kakao-tým je cesto tmavšie). Pridáme tuhý sneh z bielkov a pečieme na vymastených plechoch pri 200°. Cesto sa rýchlo upečie.
 
2.
Prísady na smotanový krém rozdelíme na 2 časti. Polovicu želatíny namočíme do cca 3 PL vody, necháme asi 5 min nabobtnať a pomaličky na slabom ohni zohrejeme. Vyšľaháme šľahačku a pomaly pridáme roztopenú želatínu a prilejeme rozpustený med. Vyšľaháme tuhú šľahačku, ktorú nanesieme na upečený plát cesta a vložíme na cca 30 min. do chladničky.
3.
Medzitým nad parou rozpustíme čokoládu a keď je rozpustená, pridáme Heru a olej a dobre spolu premiešame, aby bola vláčna. Keď trošku vychladne, nanesieme na šľahačkový krém a znovu vložíme do chladu.
4.
Keď je čokoláda mierne stuhnutá, vyšľaháme druhú polovicu šľahačky s medom a želatínou, nanesieme na čokoládu a prikryjeme druhým plátom. Polejeme polevou a necháme stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať