Pridať recept

Kuracie mäso so smotanovou omáčkou

ingrediencie

800 g
kuracie prsia
1 ks
cibuľa
2 PL
paradajkový pretlak
2 KL
kryštálový cukor
1 kocka
bujón
200 g
topený syr
2 PL
bazalka
1 téglik
smotana na šľahanie
4 PL
olej

postup

1.
Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu nadrobno nakrájame a speníme v panvici na rozpálenom oleji. Pridáme paradajkový pretlak, kryštálový cukor, mäso a bujón. Miešame asi 2 minúty.
 
2.
Potom stiahneme oheň a na miernom ohni prikryté dusíme. Môžeme pridať maximálne 50 ml vody, mäso ale samo pustí šťavu. Kým sa mäso dusí, zmiešame smotanu so syrom a bazalkou.
3.
Keď je mäso mäkké, čo bude tak po 15 minútach, prilejeme syrovo-smotanovú zmes, necháme ju prejsť varom a odstavíme. Podávame s cestovinami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať