Pridať recept

Anglická cibuľová polievka

ingrediencie

trochu
maslo
trochu
olivový olej
1 stonka
šalvia
6 strúčikov
cesnaku
5 ks
červená cibuľa
5 ks
biela cibuľa
300 g
pór
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
2 litre
mäsový vývar
8 plátkov
chlieb biely
200 g
syr Eidam
trochu
worchesterská omáčka

postup

1.
Do teflónového hrnca dáme maslo a 2 polievkové lyžice oleja spolu s nakrájanou šalviou (trochu si odložíme na neskôr na dekoráciu), nadrobno nakrájaným cesnakom, cibuľami, pórom, osolíme a okoreníme. Zakryjeme pokrievkou a varíme na nízkej teplote 50 minút. Na posledných 20 minút odokryjeme. Cibuľa a pór, by mali mať krásnu zlatistú farbu. Občasne premiešame.
 
2.
Potom primiešame vývar, privedieme do varu a varíme ďalších 10-15 minút. Medzitým si upražíme alebo ugrilujeme chlebík. Keď je polievka uvarená dáme ju do ohňovzdorných misiek na to dáme eidam, chlebík, šalviu, worcesterskú omáčku. Dáme to pod gril, aby sa nám syr pekne roztopil. Ak nemáme gril syr sa nám roztopí aj v horúcej polievke. Vynikajúca polievka na zimné večery.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
chrumkavcek
8.11.2016 22:02 | |
+0 -0
Prečo eidam a nie cheddar, keď tam patrí?
Podobné články
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Dostala som skvelý tip, ako nakrájať cibuľu bez plaču.