Pridať recept

Svieža malinová torta

12
porcií
135
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
150 g
polohrubá múka
1 ČL
prášok do pečiva Dr.Oetker
3 PL
kakao
750 ml
mlieko
3 balíčky
čokoládový puding Dr Oetker
6 PL
kryštálový cukor
250 g
maslo
ks
práškový cukor
100 g
čokoláda na varenie
5 PL
smotana na šľahanie
1 pohár
malinový džem
250 g
maliny
2 balíčky
mačacie jazýčky 100 g

postup

Lahodná torta ku kávičke

1.
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme doň kryštálový cukor a postupne po jednom aj žĺtky. Dobre vyšľaháme a pridáme aj múku s práškom do pečiva a kakao. Takto pripravené cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy (priemer 22 cm) a pečieme asi 45 minút na 170 stupňov Celzia.
 
2.
Z mlieka, pudingového prášku a 6 PL kryštálového cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme a podľa chuti prisladíme práškovým cukrom. Do masla postupne pridávame vychladnutý puding a šľaháme na hladký krém.
3.
Vychladnutý korpus 2x vodorovne prerežeme, každý plát natrieme malinovým džemom. Na spodný plát nanesieme krém, priložíme stredným plátom, opäť nanesieme a krém a prikryjeme posledným plátom. Celú tortu potrieme tenkou vrstvou krému a dáme vychladiť.
4.
Smotanu zohrejeme takmer do bodu varu a nad parou v nej rozpustíme čokoládu. Pripravenú hustú polevu vylejeme na tortu, necháme trošku zatuhnúť a navrch poukladáme maliny. Bok torty obložíme čokoládovými mačacími jazýčkami. Ozdobíme saténovou mašľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať