Gaštanová torta so smotanou
10
porcií
72
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
30
g
práškový cukor
160
g
gaštanové pyré
2
ks
vajce
1
PL
rum
30
g
polohrubá múka
2
PL
kakao
Krém:
6
želatína
500
ml
smotana na šľahanie
70
g
práškový cukor
125
g
gaštanové pyré
Poleva:
1
balíček
kvalitná horká čokoláda
3
PL
stužený tuk
postup
1.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne do peny zašľaháme gaštanové pyré, rum, múku zmiešanú s kakaom a úplne nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na dno formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Korpus pečieme pri teplote 175°C cca 12 minút. Upečený ho necháme vychladnúť.
2.
Plátky želatíny zalejeme studenou vodou a necháme ju 15 minút napučať. Potom zo želatíny zlejeme vodu, vyžmýkame ju a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Smotanu vyšľaháme, postupne do nej pridáme cukor a gaštanové pyré.
3.
Do rozpustenej želatíny dáme 3 lyžice krému, rozmiešame a až potom celú túto zmes vmiešame do krému.
4.
Korpus vytiahneme z formy, potrieme ho nielen na povrchu ale aj na bokoch. Vrch torty polejeme čokoládou rozpustenou so stuženým tukom a odložíme ju aspoň na noc stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.