Pridať recept

Krkovička na svetlom pive

4
porcie
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
falošná sviečkovica
trochu
hladká múka
60 g
slanina
trochu
olej
200 ml
mäsový vývar
2 ks
cibuľa
250 ml
svetlé pivo
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Okraje narežeme, posypeme soľou, korením a obalíme ho v hladkej múke. Opečieme ho v panvici z oboch strán na rozpálenom oleji spolu so slaninou.
 
2.
Podlejeme horúcim vývarom a asi 15 minút dusíme. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kolieska.
3.
Mäso preložíme do zapekacej misy spolu s výpekom. Na mäso rozložíme cibuľu, prelejem ho pivom a na hodinu vložíme do vyhriatej rúry. Pred koncom pečenia mäso odkryjeme a troškou ho zapečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať