Luxusné kapustníky
6
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
30
g
droždie
150
ml
vlažné mlieko
2
KL
práškový cukor
500
g
hladká múka
50
g
masť
1
ks
žĺtok
800
g
hlávková kapusta
4
PL
masť
50
g
kryštálový cukor
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Z droždia, vlažného mlieka a cukru necháme nakysnúť kvások. V miske si medzitým zmiešame múku, štipku soli, roztopenú masť, žĺtok a nakoniec vmiešame kvások. Rukami vypracujeme tuhšie cesto, ktoré prikryjeme a necháme kysnúť.
2.
Medzitým si na jemno nastrúhame kapustu. Dochutíme ju soľou a šťavu scedíme. Na troške masti necháme skaramelizovať cukor a za stáleho miešania pridáme kapustu. Dochutíme ju korením a dusíme do mäkka.
3.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Pokrájame ho na štvorce, do každého z nich dáme kôpku kapustovej plnky. Rukami kapustníky uzavrieme a uložíme na vymastený plech. Potrieme ich roztopenou masťou a necháme ešte chvíľu kysnúť.
4.
Vložíme ich do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 25 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.