Mangová pena
6
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
380
g
biely jogurt
150
g
kyslá pochúťková smotana
2
balíčky
vanilkový cukor
1/2
ks
limeta
5
želatína
2
ks
vanilkový struk
180
ml
smotana na šľahanie
300
g
mango
80
g
krupicový cukor
postup
1.
V miske zmiešame 200 g bieleho jogurtu, kyslú smotanu, vanilkový cukor, šťavu a kôru z limety a semienka z vanilkového lusku. Želatínu (2 plátky) pripravíme podľa návodu na obale a vmiešame ju do krému.
2.
Hotový krém vylejeme do foriem a odložíme na 20 minút do chladničky.
3.
Pokračujeme v druhej vrstve. Zmiešame zvyšný jogurt, vyšľahanú šľahačku, 180 g rozmixovaného manga, krupicový cukor a semienka z vanilkového lusku. Opäť vmiešame zvyšnú želatínu pripravenú podľa návodu na obale.
4.
Vzniknutý krém nalejeme na vrch formičiek a penu odložíme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ju ozdobíme zvyšným mangom.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.