Pridať recept

Mangová pena

6
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

380 g
biely jogurt
150 g
kyslá pochúťková smotana
2 balíčky
vanilkový cukor
1/2 ks
limeta
5
želatína
2 ks
vanilkový struk
180 ml
smotana na šľahanie
300 g
mango
80 g
krupicový cukor

postup

1.
V miske zmiešame 200 g bieleho jogurtu, kyslú smotanu, vanilkový cukor, šťavu a kôru z limety a semienka z vanilkového lusku. Želatínu (2 plátky) pripravíme podľa návodu na obale a vmiešame ju do krému.
 
2.
Hotový krém vylejeme do foriem a odložíme na 20 minút do chladničky.
3.
Pokračujeme v druhej vrstve. Zmiešame zvyšný jogurt, vyšľahanú šľahačku, 180 g rozmixovaného manga, krupicový cukor a semienka z vanilkového lusku. Opäť vmiešame zvyšnú želatínu pripravenú podľa návodu na obale.
4.
Vzniknutý krém nalejeme na vrch formičiek a penu odložíme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ju ozdobíme zvyšným mangom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať