Pridať recept

FOTORECEPT: Kuracie s pórom na smotane

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
kuracie prsia
2 ks
pór
1 ks
cibuľa
1 dl
bujón
korenie čierne celé
podľa chuti
šalát
soľ

postup

1.
Pripravíme si suroviny.
Fotorecept: Kuracie s pórom na smotane
Fotorecept: Kuracie s pórom na smotane
Zdroj: opal8
 
2.
Pripravíme si pór. Keďže, nie každý ho vie správne umyť (treba ho umyť naozaj medzi všetkými šupkami, rada sa tam schováva hlina), tu je jednoduchý návod: Odrežeme jeden koniec, druhý koniec, dáme dole vrchnú šupku (alebo aj 2), prerežeme na polovicu a potom každú časť priečne. Z jedného veľkého póru tak dostaneme 4 štvrtinky. Tie umývame pod tečúcou vodou, naozaj svedomito oddelíme každú šupku. Necháme odkvapkať a nakrájame na rezančeky.
Fotorecept: Kuracie s pórom na smotane
Fotorecept: Kuracie s pórom na smotane
Zdroj: opal8
3.
Mäso umyjeme a nakrájame na hrubšie rezance (alebo kocky, ako kto má rád). Na oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľku, pridáme mäso, osolíme, okoreníme, orestujeme. Pridáme pór, ešte chvíľu orestujeme a zalejeme vývarom (alebo vínom). Vývaru nedávame naraz veľa, potrebujeme aby sa pór udusil nie uvaril, v prípade potreby radšej dolejeme neskôr. Dusíme spolu asi 15 minút - aby bol pór naozaj mäkký.
Fotorecept: Kuracie s pórom na smotane
Fotorecept: Kuracie s pórom na smotane
Zdroj: opal8
4.
Zalejeme smotanou, privedieme k varu a je to :-) K tomuto jedlu sa hodia akékoľvek zemiaky...alebo aj bez, iba so šalátom. Šalát z fotky so surovinami nie je vyložený na tanieri, keďže dnes bol sladučký a nebolo ho treba prichucovať - tak som ho nechala v strede stola len tak čistý v mise :-) Ak chceme, tie maličké cherry môžeme šupnúť k póru spolu so smotanou, tiež sú výborné také prehriate (ale ja som dnes zabudla). Ako som povedala, pór je vynikajúci, môj muž nemá rád cibuľu, ale pór zje bez problémov - skúste to aj vy.
Fotorecept: Kuracie s pórom na smotane
Fotorecept: Kuracie s pórom na smotane
Zdroj: opal8
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
21.12.2016 21:23 | |
+11 -8
v recepte nie je nikde mienka o smotane....???
opal8
17.2.2017 21:37 | |
+6 -4
je, v bode č.4
JASMINKA1011
17.1.2013 22:00 | |
+16 -2
dnes odskusane a vyborne! (y)
Podobné články
Pórové špeciality
Čo dnes variť? 8 tipov na chutný obed s pórom
Kúpili ste v obchode pór a teraz hľadáte inšpiráciu ako ho zúžitkovať? Už hľadať nemusíte, u nás si zaručene vyberiete.
Frozen chicken wings
Je možné uvariť kuracie mäso bez rozmrazenia? Je to bezpečné? Toto by ste mali vedieť!
Zabudli ste rozmraziť kuracie mäso? Je možné ho uvariť bez rozmrazenia?
por
Fotonávod: Ako očistiť pór
Pór sa výborné hodí pod mäso, môžete z neho pripraviť chutnú polievku alebo slaný koláč. Z póru...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...