FOTORECEPT: Hlivový perkelt (paprikáš)
6
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
hliva ustricová
250
ml
kyslá pochúťková smotana
200
ml
smotana na šľahanie
3
PL
hladká múka
1
ks
cibuľa
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
vegeta
soľ
citrónová šťava
olej
200
ml
voda
postup
2.
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji dosklovita, pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie.
4.
Očistíme a nakrájame hlivu a pridáme k cibuli.
7.
Kým sa bude hliva dusiť do mäkka zmiešame obe smotany.
8.
Pridáme hladkú múku a rozmiešame do hladka.
9.
Vylejeme k hubám a ešte povaríme asi 10 min.
10.
Dochutíme citrónovou šťavou, prípadne ešte soľou a korením.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.