Pridať recept

FOTORECEPT: Hlivový perkelt (paprikáš)

6
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

350 g
hliva ustricová
250 ml
kyslá pochúťková smotana
200 ml
smotana na šľahanie
3 PL
hladká múka
1 ks
cibuľa
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
vegeta
soľ
citrónová šťava
olej
200 ml
voda

postup

1.
Pripravíme si suroviny.
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Zdroj: eva2mala
 
2.
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji dosklovita, pridáme mletú červenú papriku, čierne korenie.
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Zdroj: eva2mala
3.
Pridáme vegetu.
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Zdroj: eva2mala
4.
Očistíme a nakrájame hlivu a pridáme k cibuli.
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Zdroj: eva2mala
5.
Premiešame a podlejeme s vodou.
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Zdroj: eva2mala
6.
Prikryté dusíme asi 30 minút.
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Zdroj: eva2mala
7.
Kým sa bude hliva dusiť do mäkka zmiešame obe smotany.
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Zdroj: eva2mala
8.
Pridáme hladkú múku a rozmiešame do hladka.
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Zdroj: eva2mala
9.
Vylejeme k hubám a ešte povaríme asi 10 min.
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Zdroj: eva2mala
10.
Dochutíme citrónovou šťavou, prípadne ešte soľou a korením.
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Zdroj: eva2mala
11.
Podávame s cestovinami.
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Fotorecept: Hlivový perkelt (paprikáš)
Zdroj: eva2mala
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Sonymoto
30.9.2021 23:55 | |
+23 -16
Perkelt co paprikas?su to dve rozdielne jedla
Roman59
2.11.2023 17:39 | |
+2 -2
Paprikáš alebo perkelt,dusím či varím, v obidvoch môže byť smotana aj paprika. Z perkeltu môžeme spraviť paprikáš, opačne ale nie. Hlavný rozdiel teda nie je primárne v ingredienciách, ale v postupe prípravy. Perkelt sa praží a paprikáš dusí - varí. Ale vlastne už v dnešnej dobe tam nie je rozdie, ja by som povedal ze dnes je perkelt s mäsom a paprikáš bez mäsa aspoň tak sa mi zdá pri väčšine nových jedál.
brebtik12
13.8.2014 16:04 | |
+64 -18
Ďakujem veľmi pekne za receptík podaril sa mi na 1* V :) odporúčam! (y) :3
Podobné články
Perkelt a paprikáš: Poznáte rozdiel? Tajomstvo spočíva v jednej surovine, ktorá im dodá tú správnu chuť
Perkelt a paprikáš: Poznáte rozdiel? Tajomstvo spočíva v jednej surovine, ktorá im dodá tú správnu chuť
Perkelt i paprikáš majú veľmi podobný základ, ktorý pochádza z krajiny výnimočne chutnej papriky...
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
TOP
Najlepší výber: 40 receptov na prípravu bravčového karé. A nie sú to rezne!
Už hľadať nemusíte, toto je najlepší výber! 40 chutných receptov na prípravu bravčového karé
Inšpirujte sa našim výberom najchutnejších spôsobov, ako pripraviť bravčové karé.
Chutné tipy, ako spracovať super zdravú hlivu
Hliva je zdravá a chutí fantasticky! Presvedčte sa o tom v týchto receptoch
Niekto miluje lesné hríby, iní nedajú dopustiť na šampiňóny a pre niekoho je favoritom hliva. Tá má navyše...
Hliva ustricová
Zázračná hliva ustricová dokáže viac, ako si myslíte! Toto sú TOP dôvody, prečo si ju dopriať (nielen) počas pôstu + recepty
Hliva ustricová patrí k najzdravším potravinám. Okrem množstva benefitov je mimoriadne chutná a dokážeme z nej...
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...