Pridať recept

Koložvárska kapusta

6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčové mäso mleté
500 g
kyslá kapusta
200 g
ryža
slanina
soľ
mleté čierne korenie
2 ks
cibuľa
bravčová masť

postup

1.
Cibuľu nakrájanú nadrobno opražíme na masti, posypeme mletou červenou paprikou, pridáme mleté mäso a kyslú kapustu a necháme podusiť 5-10 minút.
 
2.
A začneme vrstviť do pekáča: Najprv polovicu kapusty, ďalej uvarenú ryžu, mleté mäso, oškvarenú nadrobno pokrájanú slaninku (kto nechce, nemusí). Nakoniec zakryjeme zvyškom kapusty, zalejeme smotanou (môže byť aj šľahačková, alebo kyslá) a dáme upiecť do vyhriatej rúry zakryté na 20 minút na 250 stupňov. Potom odokryjeme a necháme zapiecť ešte asi 5 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
20karkulka20
3.1.2013 21:13 | |
+12 -0
ja miesam maso udusene s ryzou do kopy je to lepsie