Pridať recept

Klobásková krkovička

ingrediencie

bravčová krkovička
1 ks
klobása
2 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
grilovacie korenie
soľ
mletá rasca
papriková pasta
vývar

postup

Šťavnatá krokovička (nielen) na nedeľný obed...

1.

Krkovičku nakrájame na rezne. Mäso nevyklepávame, uložíme ho na pekáč, kde ho osolíme, posypeme mletou rascou a grilovacím korením.

 
2.

Na každý rezeň dáme za lyžicu paprikovej pasty, ďalej poukladáme kolieska pikantnej klobásy. Pridáme nakrájaný cesnak. Pridáme nakrájanú cibuľu na kolieska a podlejeme vývarom.

3.

Pečieme v rúre zakryté pri 250 stupňoch, 30 minút. Potom teplotu znížime na 200 stupňov. Spolu pečieme cca 80 - 90 minút, posledných 20 minút už odkryté. Podávame so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cibuľová omáčka
Základ kuchyne - žltá cibuľa!
Jedine ona Vás dokáže bezdôvodne rozplakať! Reč je o úplne obyčajnej cibuli, tá je doslova malou...
Frankfurtské párky
Máte radi párky? Toto je spôsob, ako ich pripraviť najlepšie a navyše bezpečne!
Varenie obľúbenej raňajkovej pochúťky môže byť karcinogénne. Ako pripraviť párky najlepšie?
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Dostala som skvelý tip, ako nakrájať cibuľu bez plaču.
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...