Pridať recept

Pór so syrovou omáčkou

ingrediencie

500 g
pór
20 g
maslo
30 g
hladká múka
250 ml
mäsový vývar
100 ml
mlieko
1 ks
tavený syr
50 ml
biele víno
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
muškátový orech

postup

1.
Umytý pór krátko povaríme v slanej vode, potom ho pokrájame na menšie kúsky. Maslo roztopíme, pridáme múku, krátko ju opražíme, zalejeme vývarom a mliekom. Pridáme nakrájaný smotanový syr, ktorý za stáleho miešania pomaly roztopíme. Nakoniec pridáme víno, ochutíme korením a štipkou postrúhaného muškátového orieška.
 
2.
TIP: Spolu s údeným mäsom alebo šunkou pokrájanou na kocky a opraženou na oleji môžeme podávať ako teplé predjedlo alebo ľahkú večeru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
Čerstvý syr
Ako skladovať žltý syr? Tento trik ho udrží čerstvý až 3 týždne!
Žltý syr je produkt, ktorý nájdete pravdepodobne v každej chladničke. Používame ho do sendvičov, nákypov...
Pórové špeciality
Čo dnes variť? 8 tipov na chutný obed s pórom
Kúpili ste v obchode pór a teraz hľadáte inšpiráciu ako ho zúžitkovať? Už hľadať nemusíte, u nás si zaručene vyberiete.
por
Fotonávod: Ako očistiť pór
Pór sa výborné hodí pod mäso, môžete z neho pripraviť chutnú polievku alebo slaný koláč. Z póru...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...