Langoše z Michaloviec
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
polohrubá múka
500
ml
mlieko
250
ml
kyslá smotana
50
g
kvasnice
štipiek
cukor
1
KL
sóda bikarbóna
podľa chuti
soľ
trochu
tuk
2
strúčiky
cesnaku
postup
1.
Z mlieka, štipky cukru a kvasníc pripravíme kvások a zmiešame ho s múkou, smotanou, sódou bikarbónou, soľou a zvyšným mliekom. Vypracujeme a odložíme na hodinu do chladničky. Z cesta vyformujeme toľko bochníčkov, koľko práve potrebujeme a zvyšok odložíme do mikroténového vrecúška do chladničky. Môžeme ho použiť aj o týždeň.
2.
Bochníčky necháme kysnúť asi 20 minút. Potom každý prstami roztiahneme na placku a v dostatočnom množstve horúceho tuku (musia plávať) ich do zlatožlta vypražíme. Nakoniec ich potrieme rozpučeným cesnakom so soľou a troškou oleja.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.