Balkánsky plameň
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
bravčové stehno
60
g
údená slanina
100
g
šampiňóny
80
g
cibuľa
100
g
tuk
150
g
sterilizované lečo
3
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
feferónka
2
PL
kečup
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
chilli korenie
Na ozdobu
trochu
šalvia
postup
Umyté mäso odblaníme, pokrájame na väčšie rezance. Cibuľu a šampiňóny pokrájame. V hlbšej panvici rozpálime tuk a opražíme na ňom kocky slaniny. Pridáme osolené a okorenené mäso a za stáleho miešania ho opekáme. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme cibuľu, huby, feferónky, roztlačený cesnak a nakoniec lečo (bez šťavy), ktoré zjemníme 2 lyžicami kečupu. Dochutíme korením a dodusíme. Ozdobiť môžme šalviou alebo inými bylinkami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.