Rybacia polievka
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
litre
voda
350
g
mrazené rybie filé
3
ks
zemiaky
štipiek
nové korenie
štipiek
čierne korenie
podľa chuti
soľ
trochu
bobkový list
1
ks
cibuľa
Zápražka
4
PL
tuk
4
PL
múka
1
KL
červená mletá paprika
postup
1.
Do vriacej vody vložíme nerozmrazené filé a spolu s bobkovým listom, korením a soľou varíme asi 25 minút. Filé vyberieme a do vývaru dáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky. Varíme asi 15 minút. Pridáme nadrobno nakrájané filé a polievku zahustíme paprikovou zápražkou.
2.
Papriková zápražka: Tuk zohrejeme na panvici, pridáme múku a na slabom ohni miešame zápražku na potrebnú farbu. Červenú papriku pridávame až na koniec, lebo by mohla zhorknúť. Túto zmes prilejeme do polievky a poriadne zamiešame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.