Šampiňónová polievka
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
šampiňóny
1/2
ks
citrón
60
g
maslo
1
ks
cibuľa
1
zväzok
petržlenová vňať
2
PL
hladká múka
1,5
litre
hovädzí alebo zeleninový vývar
250
ml
kyslá smotana
2
ks
žĺtok
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
postup
1.
Huby umyjeme a pokvapkáme citrónovou šťavou (aby nesčerneli). Pokrájame ich na tenké plátky a podusíme na masle a cibuli. Osolíme.
2.
Pridáme petržlenovú vňať a dusíme, kým sa neodparí voda. Potom šampiňóny posypeme múkou, prilejeme vriaci vývar a povaríme.
3.
V smotane rozhabarkujeme žĺtky a pridáme ich do polievky. Už nevaríme, iba podľa chutí osolíme a okoreníme. Môžeme dochutiť citrónovou šťavou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.