Prekladané zemiaky
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
podľa chuti
soľ
4
ks
vajce
100
g
údená slanina
200
g
údená klobása
300
ml
smotana
postup
1.
Zemiaky uvaríme v šupke a keď sú vlažné očistíme ich, nakrájame spolu s natvrdo uvarenými vajíčkami na kolieska. Údenú slaninu nakrájame na plátky, narežeme na hrebienok a vypečieme ju.
2.
Vyškvarenou masťou vytrieme jednu ohňovzdornú misu. Na spodok rozprestrieme jednu vrstvu zemiakov, osolíme ich a poukladáme na ne kolieska vajíčok a klobásy. Polejeme trochou smotany a pokračujeme, kým sa nám neminú všetky suroviny. Vrch bohato polejeme smotanou a 1-2 lyžicami vypečenej masti. Ozdobíme hrebienkami slaniny, vložíme do horúcej rúry a pečieme, než smotana na povrch pekne sčervenie.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.