Pridať recept

Baranina na rozmaríne s olivami

ingrediencie

1 PL
olivový olej
2 strúčiky
cesnaku
10 plátkov
baranie mäso
150 ml
biele víno
150 ml
hovädzí vývar
2 PL
paradajkový pretlak
2 stonky
rozmarín
1/3 hrnček
čierne olivy
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

Rúru zohrejeme na 180°C. Vo veľkej panvici zohrejeme olej, vložíme doň cesnak, plátky baraniny a na strednom ohni ich z oboch strán opekáme 2-3 minúty. Mäso podlejeme vínom a ďalšie 2 minúty dusíme. Paradajkový pretlak zmiešame s vývarom a prilejeme k mäsu. Pridáme rozmarín, čierne olivy a okoreníme čiernym korením. Baraninu preložíme do ohňovzdornej misy a pečieme ju 30-40 minút.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať