Pridať recept

Vyprážaný kapor so zeleninou prílohou

ingrediencie

8 ks
podkovička kapra
trochu
soľ
trochu
vegeta
3 ks
vajce
100 g
strúhanka
100 g
múka
trochu
olej na vyprážanie

Na prílohu

1 kg
zelenina

postup

Podkovičky umyjeme, osušíme ich na papierovej utierke a posolíme. Rozbijeme vajíčka a ochutené soľou a vegetou ich vidličkou rozšľaháme. Kúsky ryby po jednom vyobraciame v múke, potom vo vajíčku, nakoniec v strúhanke a vo väčšom množstve oleja ich vypražíme do zlata. Vyberieme ich na papierovú utierku, aby vpila prebytočný olej. Na stôl podávame so zeleninou (cuketa, mrkva, hrášok, zeler, fazuľka, atď.) dusenou na masle a ponúkame k nim aj tatársku omáčku.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kupujete kapra na Vianoce? Na toto treba myslieť vždy pri výbere ryby!
Kupujete kapra na Vianoce? Na toto treba myslieť pri výbere ryby vždy!
Aj vy si potrpíte mať na vianočnom stole kvalitného kapra? Pri kúpe si dajte na toto pozor!
Kde tento rok kúpite kapra? Mapa overených predajcov aj rady šéfa rybárstva, ako spoznať kvalitnú rybu
Kde tento rok kúpite kapra? Mapa overených predajcov aj rady šéfa rybárstva, ako spoznať kvalitnú rybu
Štedrovečerná večera sa blíži a mnohí z nás si ju bez tradičného kapra nevedia predstaviť. Kde tento rok...
10 druhov zeleniny s najnižším obsahom kalórií
10 druhov zeleniny s najnižším obsahom kalórií
Ak chcete schudnúť, mali by ste si okrem iného vybrať nasledujúcich 10 druhov zeleniny.
7 spôsobov, ako do jedálnička pridať viac zeleniny každý deň
7 spôsobov, ako do jedálnička pridať viac zeleniny každý deň
5 porcií ovocia a zeleniny denne by malo byť normou. To môže byť pomerne náročné. Najmä keď je skrinka...
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Nikdy ich nejedzte surové. Škodlivé môžu byť nielen zemiaky!
Máte radi čerstvé ovocie a zeleninu? Veľmi dobre, sú mimoriadne cennou súčasťou našej stravy. A hoci ich...