Jogurtový chlieb müsli
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
ml
jogurt
25
g
droždie
3
PL
cukor hnedý
štipiek
soľ
3
PL
olej
200
g
celozrnná múka
200
g
ovsená múka
100
g
müsli
Na vrch
3
PL
mlieko
postup
1.
Suroviny okrem müsli dáme vymiesiť do kuchynského robota a miesime 10 minút. Vtedy prisypeme müsli a za ďalších 10 minút vymiesime tvrdé cesto. Prikryjeme a na dve hodiny necháme kysnúť. Pekne nakysnuté cesto jemne premiesime, položíme do papierom vystlanej podlhovastej formy. Vrch potrieme mliekom a po ďalšej hodine oddychu vložíme do predhriatej rúry.
2.
Pri teplote 180°C pečieme 40-45 minút. Keď sa chlieb dopečie, dáme ho vychladnúť na mriežku. Cesto je od müsli ťažšie, hustejšie, ale je tak výživné, že nie je nič lepšie, ak si chceme na raňajky doplniť chýbajúcu energiu.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.