Pridať recept

FOTORECEPT: Jadran torta

ingrediencie

3 ks
vajce
60 g
práškový cukor
60 g
hladká múka
20 g
kakao
2 PL
olej

Krém 1

200 ml
mlieko
100 g
kryštálový cukor
20 g
maizena
3 ks
vajce
50 g
mleté opražené lieskové orechy
150 g
maslo

Krém 2

300 ml
šľahačka
30 g
práškový cukor
1 balíček
stužovač šľahačky

postup

1.
Oddelíme si bielka od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého opatrne primiešame 30 g práškového cukru. Žĺtky a 30 g práškového cukru vymiešame dopenista, primiešame olej, spojíme so snehom a pridáme preosiatu múku s kakaom. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre na 180 C asi 30 minút.
Fotorecept: Jadran torta
Fotorecept: Jadran torta
Zdroj: Natalia_786
 
2.
Cukor, mlieko, maizenu a 3 žĺtky rozmiešame a za stáleho miešania privedieme do varu. Hneď odstavíme a kašu za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu pridáme k zmäknutému maslu a dohladka vyšľaháme. Nakoniec pridáme oriešky ktoré sme opražili na suchej panvici (majú potom výraznejšiiu chuť a vôňu).
Fotorecept: Jadran torta
Fotorecept: Jadran torta
Zdroj: Natalia_786
3.
Natrieme na korpus.
Fotorecept: Jadran torta
Fotorecept: Jadran torta
Zdroj: Natalia_786
4.
Smotanu na šľahanie s cukrom ušľaháme dotuha (ak použijete stužovač lepšie drží).
Fotorecept: Jadran torta
Fotorecept: Jadran torta
Zdroj: Natalia_786
5.
Natrieme na krém.
Fotorecept: Jadran torta
Fotorecept: Jadran torta
Zdroj: Natalia_786
Fotorecept: Jadran torta
Fotorecept: Jadran torta
Zdroj: Natalia_786
6.
Posypeme čokoládou.
Fotorecept: Jadran torta
Fotorecept: Jadran torta
Zdroj: Natalia_786
Fotorecept: Jadran torta
Fotorecept: Jadran torta
Zdroj: Natalia_786
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
13.10.2014 15:19 | |
+1 -0
super sme si pochutili (y) :O (y) 8:| (y)
Anonymný nick
13.10.2014 17:29 | |
+0 -0
Teší ma že chutil
xxjenniferxx
28.5.2014 21:35 | |
+3 -2
chutnučký (y) (y) (y)
Anonymný nick
29.5.2014 18:07 | |
+0 -0
super (y)
xxjenniferxx
22.5.2014 10:34 | |
+2 -0
(y) chutila
Anonymný nick
22.5.2014 18:06 | |
+2 -0
to som rada
Podobné články
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Cheesecake
Milovaný cheesecake s domácim mascarpone a jeho najlepšie verzie
Tento dezert je obľúbený v každej jeho podobe. Na výber je už toľko receptov, že si nemusíte robiť starosti,...
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...