FOTORECEPT: Jadran torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
vajce
60
g
práškový cukor
60
g
hladká múka
20
g
kakao
2
PL
olej
Krém 1
200
ml
mlieko
100
g
kryštálový cukor
20
g
maizena
3
ks
vajce
50
g
mleté opražené lieskové orechy
150
g
maslo
Krém 2
300
ml
šľahačka
30
g
práškový cukor
1
balíček
stužovač šľahačky
postup
1.
Oddelíme si bielka od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého opatrne primiešame 30 g práškového cukru. Žĺtky a 30 g práškového cukru vymiešame dopenista, primiešame olej, spojíme so snehom a pridáme preosiatu múku s kakaom. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre na 180 C asi 30 minút.
2.
Cukor, mlieko, maizenu a 3 žĺtky rozmiešame a za stáleho miešania privedieme do varu. Hneď odstavíme a kašu za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu pridáme k zmäknutému maslu a dohladka vyšľaháme. Nakoniec pridáme oriešky ktoré sme opražili na suchej panvici (majú potom výraznejšiiu chuť a vôňu).
4.
Smotanu na šľahanie s cukrom ušľaháme dotuha (ak použijete stužovač lepšie drží).
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.